Cremeren

Voor een crematie kunt u zelf het crematorium kiezen. U bent niet gebonden aan de woonplaats van de overledene.
 
Na de plechtigheid wordt de overledene direct naar de ovenruimte gebracht en de daadwerkelijke crematie vindt vrijwel direct plaats. Het crematieproces duurt ongeveer anderhalf uur. Het is mogelijk om met maximaal tien personen aanwezig te zijn bij de aanvang van dit crematieproces.
 
Asbestemming
Pas na een maand (dit is wettelijk bepaald) mag u de asresten ophalen en daar een bestemming aan geven. Tot die tijd verblijft de as in een afgesloten urn in een ruimte van het crematorium die niet zonder begeleiding toegankelijk is. Heeft u in die eerste maand behoefte om de asurn te bezoeken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met het betreffende crematorium.
 
Er is een ruime keuze in asbestemmingen. Zo is het mogelijk om voor de as een grafje te kopen, waar de urn dan in of op geplaatst wordt. De nabestaanden kunnen op die manier een eigen gedenkplekje creëren, net als na een begrafenis. U kunt er ook voor kiezen de as mee naar huis te nemen, te verstrooien of te verwerken in een mooi sieraad. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en wij helpen u graag om een juiste en goed doordachte keuze te maken. Neem gerust eens vrijblijvend contact op met onze winkel: Uitvaartwinkel Haaglanden, 070-3202040. Of loop er eens binnen: Damlaan 64 in Leidschendam. De winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur.