Open dag 25 september 2022

Open dag bij Van Der Helm & Schols uitvaartzorg


Van buiten lijkt het misschien klein maar Uitvaartcentrum ‘t Veenhuys, hét rouwcentrum aan de Veenweg van Van Der Helm & Schols uitvaartzorg, is groter dan menigeen denkt. Tijd om een kijkje te nemen. Op zondag 25 september is er de gelegenheid voor, er is open dag.
 
“Er is nieuw meubilair, een nieuwe keuken, er is geverfd en daarmee is een andere sfeer gecreëerd” zegt eigenaar Edward van der Helm. “Wij willen mensen de gelegenheid bieden gewoon eens binnen te lopen. Daarnaast zijn er aparte rouwauto’s te zien, er komt een steenhouder die een demonstratie handhakken geeft, bloemist Fleurette is aanwezig om te laten zien hoe bloemstukken opgemaakt worden en Laura van Studio Hemeltjelief komt. Zij wrapt (beplakt) deksels van uitvaartkisten of de gehele kist met elk gewenste afbeelding. Ter plekke wrapt zij een deksel met de skyline van Nootdorp. Deze deksel wordt geveild en de opbrengst gaat naar Veenhage waar het geld wordt besteed aan een virtuele fiets.
 

Persoonlijk

“De groep uitvaartbegeleiders is de afgelopen jaren wat gegroeid. De kwaliteit en persoonlijkheid zijn hetzelfde gebleven, hierop doen wij geen concessies”, aldus Edward. “En wil men persoonlijk contact met mijn compagnon Patricia of mij, dan is dat uiteraard mogelijk. Doordat wij in omvang zijn toegenomen hebben wij aan zorgmedewerkers Joey en Ferdy de mogelijkheid kunnen bieden een eigen zorg en vervoer afdeling ‘Aandacht’ op te richten. De medewerkers van Aandacht zijn bekend met onze specifieke dienstverlening. Zij verzorgen de overledene, kleden deze aan met zeer persoonlijke aandacht. De nabestaanden worden hierbij betrokken en er wordt gekeken hoe zij eventueel willen en kunnen helpen met het aankleden/verzorgen van de overledene. Uit ervaring weten wij dat dit vaak helpt bij het verwerkingsproces.”
 

Duurzaam

“In februari komen er 54 zonnepanelen. Wij hebben al een aantal elektrische auto’s en alle auto’s die in de toekomst worden vervangen, worden ook elektrisch. Er is een oplaadpunt op het terrein, waar ook bezoekers hun auto kunnen opladen. Zo worden wij steeds duurzamer”, vertelt Edward. “Ook zijn er op de open dag elektrische rouwauto’s te bekijken en is ook de uitvaartkist ‘Living Cocoon’ van dichtbij te zien.
 

Passend

“Kort geleden was er een jonge vader overleden. Voor de kist hebben wij schroeven geregeld in de vorm van vlinders. De kindertjes hebben de vleugels van deze vlinders geverfd en op de kist geschroefd. Na de ceremonie hebben de kinderen hun eigen geverfde vlinder kunnen bewaren. Zo proberen wij altijd iets passends te organiseren voor de betreffende familie. Ook kijken wij of het past dat de nabestaanden de kist dragen op de schouders, het zogenaamde ‘schouderen’. Het is persoonlijk en mooi als het kan. Met enige oefening lukt het altijd. Het schouderen zullen wij ook laten zien op onze open dag”, besluit Edward.