Rouwvervoer

Voor het overbrengen van de overledene van de plaats van opbaring naar de begraafplaats of het crematorium zijn er verschillende vervoermogelijkheden. Het meest gebruikte vervoermiddel is de rouwauto, maar er zijn meer opties.

Rouwauto
Rouwauto’s zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zoals zwart, grijs en blauw, maar ook bijvoorbeeld wit of rood. U kunt bovendien kiezen uit verschillende merken, zoals Cadillac, Lincoln, Rolls-Royce, Daimler, Mercedes-Benz, Citroën en Ford. In de meeste uitvoeringen kan één familielid meerijden in de rouwauto. Voor de overige naasten kunt u een of meerdere volgauto’s beschikbaar stellen. Volgen in eigen auto’s kan natuurlijk ook; desgewenst zorgen wij voor vlaggetjes of lintjes op de volgauto’s om duidelijk te maken dat zij deel uitmaken van de rouwstoet. 

Rouwkoets
Een andere optie voor het vervoer van uw dierbare is een rouwkoets. Deze is ook leverbaar in diverse uitvoeringen en wordt, afhankelijk van de keuze, getrokken door twee, vier of zes paarden. Achter de rouwkoets kunnen de naasten in een volgkoets, een volgauto, de eigen auto of te voet aansluiten. 

Alternatieve vormen
Er zijn meer mogelijkheden voor het vervoer van de overledene. Denk bijvoorbeeld aan een fiets met aanhanger, een motorfiets met zijspan, een uitvaartbus, een boot, de uitvaartcaravan of de uitvaartruck. De wet stelt geen eisen aan het vervoermiddel. Heeft u een eigen vervoermiddel waarmee u de overledene respectvol kunt vervoeren, dan mag u deze dus gebruiken.

U krijgt hier een indruk van de vele mogelijkheden.